Geplaatst op

12 voordelen van een moestuin

12 voordelen van een moestuin

In samenwerking met www.groentenenfruit.eu, de website met alle informatie over groenten en fruit, vertellen we je in dit artikel waarom een moestuin aan te raden is.

Het smaakt zo goed!

Niets is lekkerder dan een verse tomaat van de tros. Het smaakt beter dan de supermarkt, geloof me. Groenten worden vers geoogst als je er klaar voor bent, hoeven niet te worden verscheept en liggen niet dagenlang in de schappen. Zo kun je genieten van de heerlijke frisheid en sappigheid.

Je bespaart geld

Door je eigen voedsel te verbouwen, kun je tussen de 300 en 1000 Euro per jaar besparen. Biologische producten kopen in de supermarkt kan erg duur zijn. Als je een paar Euro aan zaden uitgeeft, kun je groenten verbouwen die je ponden per pond opleveren.

Het is schoon

Wanneer je ervoor kiest om biologisch te telen, zorg je ervoor dat de oogst veilig is voor jou en je gezin. Bovendien bevatten biologische groenten meer voedingsstoffen dan commercieel geteeld voedsel, omdat de grond duurzaam wordt gevoed. En natuurlijk smaakt het beter!

Het is GOED voor de planeet

Het hebben van een eigen moestuin helpt het milieu op vele manieren. Wanneer je je voedsel verbouwt zonder pesticiden en chemicaliën, draag je niet bij aan onnodige water- en luchtvervuiling. Ook verminder je het verbruik van fossiele brandstoffen die milieuvervuiling veroorzaken door het transport van de producten van en naar de supermarkt. Het lijkt misschien iets kleins, maar geen inspanning is te klein.

Het is goed voor de economie

Als je zaden koopt bij lokale tuincentra, steun je je lokale economie. En als je ervoor kiest om lokaal te kopen, vindt je hoogstwaarschijnlijk een verscheidenheid aan planten die geschikt zijn voor jouw gebied.

Het is goed voor de kinderen

Door je kinderen kennis te laten maken met tuinieren, kunnen ze contact maken met de natuur en tegelijkertijd een band met ze opbouwen. Door jouw kinderen over tuinieren te leren, kan hun relatie met eten veranderen. Door te leren waar hun voedsel vandaan komt, hoe ze het moeten verbouwen en verzorgen en hoe ze het kunnen oogsten, leren ze verantwoordelijker om te gaan met voedsel.

Je mag ze delen

Als je een tuin hebt, is de kans groot dat je altijd meer dan genoeg voor jezelf hebt om te delen met vrienden en buren of zelfs de gemeenschap.

Het is een goede training

Van tuinieren ga je zweten. Of je nu aan het graven, tillen of wieden bent, bij deze activiteiten zijn verschillende spiergroepen betrokken. Je kunt ook genieten van de zon.

Het is een stressverlichter

We weten dat het gezond is om een ​​pauze te nemen van de stress van het leven, en tuinieren is voor veel mensen een geweldige uitlaatklep. Door je te concentreren op het planten, neem je de tijd om even uit het dagelijkse leven te stappen.

Het is goed voor je gezondheid

Groenten houden je lichaam energiek en beschermen je tegen chronische ziekten zoals hartaandoeningen en kanker. Als je je eigen groenten kweekt, eet je ze waarschijnlijk ook op.

Verdien door je groenten te verkopen

Als je gemeenschap je toestaat een kraampje langs de weg op te zetten en je overtollige groenten of fruit te verkopen, kun je wat extra inkomen verdienen. Je kunt zelfs je groenten verkopen aan een restaurant bij jou in de buurt.

Het is leuk

Tuinieren is een plezier voor oude tuiniers. Je tuin zien bloeien en prachtig fruit zien produceren, geeft je een gevoel van tevredenheid. Je kunt er zelfs een sociale interactie van maken door je buren uit te nodigen die ook tuinieren. Zelf kweken is gemakkelijk, lonend, leuk en gezond.