Geplaatst op

In de trend: moderne trouwringen

Ringen

Vooral ringen met een vintage look, stapelbare ringen en Amerikaanse trouwringen zijn populair bij vrouwen. Dit zijn onder meer trouwringen in goud met diamanten en stenen, maar ook de zeer smalle modellen zijn erg populair. Ook het gebruik van bijzondere diamantvormen, behalve 0815, is trendy.

Gevlochten trouwringen

In het begin dacht ik eigenlijk aan een gevlochten variant, maar die was vrij zeldzaam buiten Etsy om en toen vond ik het niet zo leuk meer op mijn hand. Het was ook minder tijdloos.

Trouwring met stokband diamant

Ik vond toen mijn grote liefde in trouwringen met een stokbroodsteen als hoogtepunt in het midden en een paar kleine diamantjes eromheen. De aanbesteding verliep echter veel moeizamer dan verwacht. Zoals ik ontdekte, waren baguette-diamanten nauwelijks in trek in Duitsland en waren ze eigenlijk populairder bij Amerikaanse trouwringen. Bovendien is de diamant zelf relatief groot en moet de zuiverheid veel hoger zijn dan die van een kleine diamant.

Het einde van het lied? In feite had alleen een goudsmid de steen kunnen krijgen die ik wilde, maar ik had hem niet in die vorm kunnen zien voordat ik hem kocht, en helaas was er helemaal geen vergelijkbaar model om te passen op de markt voor trouwringen. Ik was ook een beetje bang dat de grote steen te storend zou zijn in het dagelijks leven, dus besloot ik het niet te doen. Maar wie weet? Misschien begin ik een nieuwe poging op de gouden huwelijksverjaardag?

Trouwring met diamanten band

Uiteindelijk koos ik voor een trouwring met een diamanten band en ik kon niet gelukkiger zijn. Ik koos de smalste ringbreedte bij de juwelier, de bijpassende diamantmaat en liet de ring tot de helft vullen. En toch: er moesten nog tienduizenden beslissingen worden genomen voordat de ring uiteindelijk werd gekozen en dus was de verwachting natuurlijk enorm om de ring niet alleen in de configuratie maar ook in het echt te zien. Heel, heel spannend!

Trouwringen hetzelfde of anders?

Een vraag die veel bruidsparen zichzelf stellen en die door trouwringensets wordt aangemoedigd: hoe verschillend kunnen de ringen zijn voor het huwelijk? Ik denk: zo verschillend als ze moeten zijn. Elke partner zou de trouwringen even mooi moeten vinden, dus ik denk niet dat het een slechte zaak is als ze anders zijn. Mijn man en ik waren het eens over een paar hoofdpunten en kozen toen voor dezelfde details, zoals de goudtint en het profiel. Maar ik heb bijvoorbeeld een glanzend oppervlak en diamanten en mijn man een simpele, matte versie. Dit is zeker een mooie oplossing en kan ik je alleen maar aanraden.

Trouwring en verlovingsring samen?

Ook erg populair onder bruiden op dit moment is de combinatie van trouwring en verlovingsring samen. Sommige bruiden laten hun trouwring extra gebogen maken om deze altijd bij de stenen verlovingsring te kunnen dragen.