Geplaatst op

Contactgrill: voordelen ten opzichte van klassieke grills

Grillen

Het grote voordeel van een contactgrill is dat deze zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Je hoeft dus niet zonder gegrild vlees, worstjes of groenten als het regent of sneeuwt – en het is volledig rookvrij.

Voor- en nadelen van contactgrills

De lange voorbereiding die elke grillmaster kent, is bij de contactgrill niet meer nodig: geen moeizaam vullen van kolen, opwarmen en aanblazen van de lucht. Daarnaast is deze grillvariant snel klaar voor gebruik, je hebt alleen een stopcontact nodig en na een kort opwarmproces kun je aan de slag. Een terras vol rook behoort tot het verleden met de contactgrill omdat hij geen produceert, wat ons nog een voordeel brengt: hij kan ook in de keuken of in de eetkamer worden gebruikt. Last but not least is een contactgrill makkelijker schoon te maken dan een klassieke grill.

Natuurlijk heeft zo’n product ook nadelen. Bijvoorbeeld dat hij niet geschikt is voor het bereiden van een grote hoeveelheid gegrild voedsel, omdat de meeste contactgrills daar niet genoeg ruimte voor hebben. Daarnaast ontbreekt het klassieke grillgevoel, omdat vlees en groenten als vanzelf worden gegrild. Regelmatig keren van het gegrilde voedsel is niet nodig.

We gaan je twee producten presenteren in de categorie “elektrische tafelgrills”, zodat je een overzicht krijgt van de beste contactgrills.

Contactgrill van Tefal

De contactgrill “Tefal OptiGrill GC702D” is bij Amazon verkrijgbaar in verschillende modellen en de standaardversie kost 100 euro. Het kan worden gebruikt voor worsten en vlees, maar ook voor het maken van sandwiches of hamburgers. Meer dan 3000 klanten hebben de grill al beoordeeld en geven hem gemiddeld 4,5 sterren. Het gegrilde vlees blijft sappig en de groenten krokant, dat vinden de meeste klanten tenminste. Pas bij het braden van gevogelte merken sommige klanten dat het vlees wat droog wordt en steaks teveel sap verliezen. Het apparaat schoonmaken is eenvoudig. Sommige klanten zijn ook kritisch over de opwarmfase, die als iets te lang wordt ervaren.

3-in-1 grill met gegratineerde functie

Ook de “GC3060 contactgrill 3-in-1” met gratinfunctie komt van Tefal. Het is verkrijgbaar bij Amazon vanaf 83 euro. Ofwel wordt het vlees aan beide kanten geroosterd, je opent het apparaat zodat braden op een groter oppervlak mogelijk is, of je gebruikt de grill als een soort oven. 1300 klanten geven de contactgrill 4,5 sterren. Veel van deze melden dat de grill al vele jaren bij hen is en nog geen tekenen van slijtage heeft vertoond. Alleen kopers die de grillplaten regelmatig in de vaatwasser reinigen, merken dat de coating loslaat. De drie verschillende toepassingen van de grill worden goed ontvangen door klanten en worden als praktisch ervaren. Het ontwerp overtuigt echter niet: de grill is omvangrijk en kan niet bijzonder ruimtebesparend worden opgeborgen.