Geplaatst op

Verf de tuinbank

Tuinsetje

De verzorging van de houten bank, een nieuwe look voor de zitmeubels of gewoon een visueel hoogtepunt op de tuinmeubelen. Er zijn veel redenen waarom we een penseel willen pakken en de bank willen schilderen.

Maar wat is belangrijk? Waar moet je op letten en zijn alle verven en lakken geschikt? We geven je een beetje inzicht in het onderwerp en willen het schilderen van de tuinbank zo gemakkelijk mogelijk voor je maken.

Basistips

In principe kunt u alle soorten tuinbanken schilderen. Natuurlijk gedraagt ​​metaal zich anders dan hout, maar de basistechnieken en werkstappen zijn vrijwel hetzelfde. Je kunt een kunststof tuinbank ook in een nieuwe kleur schilderen. De nieuwe verf is echter niet zo duurzaam als bij banken van metaal of hout. In ruil daarvoor tovert u een nieuw hoogtepunt in uw tuin. Sommige banken zijn ook gemaakt van 2 verschillende materialen. Vaak vind je een bank met een metalen frame en een houten zitting. Maar er is ook vaak een raamwerk van beton of steen.

Voordat je gaat schilderen is het belangrijk om voor alle 3 de soorten banken dezelfde voorbereidingen te treffen. Om ervoor te zorgen dat de kleur beter blijft zitten en bijzonder lang blijft zitten, moet u zich eraan houden.

De volgorde van werken is als volgt:

  • De juiste kleuren kiezen. Niet elke kleur is geschikt voor elke ondergrond.
  • Grof vuil van de bank verwijderen. Als de bank erg vuil is, kun je ook een hogedrukreiniger gebruiken.
  • Alle banken dienen geschuurd of opgeruwd te worden. Dit is de enige manier waarop de verf blijft plakken.
  • Verwijder opnieuw stof en vuil van de oever. Na het schuren kan dit het beste met een bezem.
  • Breng de verf gelijkmatig en niet te dik aan. Zorg ervoor dat u slechts in één richting tegelijk veegt.
  • Laat de bank daarna drogen. Let op de informatie van de fabrikant. Soms is een tweede laag verf nodig. reclame:

Houten tuinbank schilderen

Een houten bank heeft regelmatig een likje verf nodig. Het gaat hierbij vooral om de verzorging van uw zitmeubelen. In bouwmarkten worden verschillende oliën of glazuren aangeboden. Het onderhoud van de tuinbank is niet de enige reden waarom veel mensen naar de borstel grijpen. Vaak spreekt de kleur je na een paar jaar niet meer aan en moet de bank veranderen.

Tussen deze twee punten moet je van tevoren kiezen. Afhankelijk van het soort schilderwerk dat u moet doen, is het kiezen van het juiste product een voordeel.

De verzorging van de houten bank

Als je de tuinbank wilt schilderen omdat deze gewoon wat onderhoud nodig heeft, dan moet je de juiste glazuur of olie gebruiken. Ook voor elke houtsoort is er het juiste product. Slijpen of opruwen is hier meestal niet nodig. Het is echter altijd beter voor het product dat op de oever wordt geborsteld. Als je dat niet wilt, ontdoe je gewoon van het vuil. Er mag geen vet of stof op de bank zitten. Het is ook belangrijk dat kopergroen of iets dergelijks wordt verwijderd. Alles wat zich in de loop der jaren heeft opgehoopt, moet worden verwijderd. Voordat u begint met schilderen, moet u de vloer onder de bank beschermen. Een simpele folie of karton is hier voldoende. Dan hoef je je geen zorgen te maken over de grond.

Breng het product niet te dik aan op de bank. Het is beter als u de stoel meerdere keren schildert. Het is ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat u slechts in één richting strijkt. Dit is later erg belangrijk voor de optiek. De tuinbank moet veilig en beschermd zijn om te drogen. Anders kunnen er bladeren en insecten op neerslaan en dan in het glazuur achterblijven.

Verf de houten tuinbank

Zelfs als het in het begin wat meer werk is, moet je de bank indien mogelijk demonteren. Alleen zo weet u zeker dat u zelfs kleine hoekjes en hoeken kunt schilderen. Als de bank is opgezet en vervolgens geverfd, is het heel goed mogelijk dat u een deel van de oude verf over het hoofd ziet, vooral op de hoeken. Het ziet er niet alleen raar uit, het is ook niet weerbestendig.

Nadat de bank is gedemonteerd, moet u alle onderdelen ruwweg schuren. Pas op dat u niet te lang op één plek maalt. Het is belangrijk dat de oude laag gelijkmatig wordt verwijderd. Het is het beste om hier een elektrische grinder te gebruiken. Hierdoor werk je snel en gemakkelijk. Maar ook hiervoor is conventioneel schuurpapier uit de bouwmarkt handig. Het kost alleen meer tijd. Zodat de toekomstige kleur meer glanst en niet te vaak hoeft te worden aangebracht, zijn er speciale producten voor de ondergrond. Zo’n primer is altijd een voordeel en geeft je bank een betere uitstraling.

Zodra de grondverf is opgedroogd, kun je beginnen met het schilderen van de tuinbank. Zorg ervoor dat u de verf gelijkmatig en in één richting aanbrengt. U kunt hiervoor een kwast of een roller gebruiken. De rol is echter alleen zinvol voor grote gebieden. Om een ​​egaal beeld te krijgen pakken veel mensen meteen de kwast. Zo kom je probleemloos in de kleinste gaatjes.

Na het drogen zie je heel snel of de bank een tweede verflaag nodig heeft. Als dit het geval is, kunt u het oppervlak weer licht en voorzichtig opruwen. Dit zal helpen bij de laatste verflaag. Hoe lang de verf moet drogen varieert. U vindt gedetailleerde informatie over de respectieve producten. De fabrikanten geven aan na hoeveel uur de verf overschilderbaar is en wanneer deze echt droog is.

De tuinbank schilderen – ideeën over het onderwerp

Natuurlijk hoef je je bank niet zomaar een saaie kleur te geven. Er zijn veel ideeën over het onderwerp die u kunt oppakken en uitvoeren. Soms is een kleine stimulans al voldoende voor uw eigen idee. Vooral het thema is populair: de tuinbank vintage schilderen of de tuinmeubelen shabby chic schilderen. Deze twee typen hebben vaak de voorkeur van jonge gezinnen. Op internet kun je hiervoor verschillende instructies vinden. De juiste kleuren zijn verkrijgbaar in bouwmarkten of online bij Amazon. Dit is een speciale kleur die geschikt is voor deze technieken.