Geplaatst op

Corsica Info: wat u moet weten voordat u op reis gaat

Strand

Bij het plannen van een reis naar Corsica is het handig om wat informatie over Corsica en Frankrijk te weten, om later niet voor verrassingen te komen te staan. De mentaliteit op Corsica verschilt aanzienlijk van Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland en de interpretatie van bepaalde termen is op Corsica vaak anders dan hier. We hebben daarom de belangrijkste informatie over Corsica verzameld die u moet weten voordat u op reis gaat, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw vakantie op Corsica. Overigens je kunt met de auto naar het eiland, maar reserveer wel vooraf de veerboot Corsica.

Wat is een Frans ontbijt?

Midden-Europeanen ontbijten op vakantie graag met verse croissants, volkorenbrood, boter, jam, muesli, worst, eieren en kaas. Zo niet de Fransen. Een “Frans ontbijt” bestaat meestal uit een warme drank naar keuze, fruitsap, een of twee croissants of ander gebak met boter en jam. Sommige hotels breiden hun ontbijtmenu tegen betaling uit met worst, kaas en yoghurt, slechts weinig hotels bieden een ontbijtbuffet naar Centraal-Europese maatstaven.

Hoe groot is een Frans tweepersoonsbed (grand lit)?

Ook de slaapgewoonten van de Fransen wijken enigszins af van de onze. We zijn gewend om in grote bedden te slapen (180 cm x 200 cm). Niet zo in Frankrijk. Een Frans tweepersoonsbed (grand lit) is slechts 140 cm of 160 cm breed en bestaat uit een doorlopende matras en een gemeenschappelijke deken. Afhankelijk van het vakantiehuis heeft u de keuze uit een Frans tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden.

Hoe goed is de kameruitrusting in accommodaties op Corsica?

Vooral in vakantiehuizen in de 2- en 3-sterrencategorie is de kamerinrichting functioneler en kan niet altijd gelijke tred houden met de kwaliteit van leven die in ons land gebruikelijk is. Douches in badkamers hebben niet per se een douchegordijn. Dit geldt evenzeer voor hotels, vakantieappartementen, vakantiehuizen, villa’s en clubs.

Is het kraanwater op Corsica veilig om te drinken?

Het kraanwater op Corsica is drinkwater. Voor de zekerheid wordt echter chloor toegevoegd. Deze smaak is zeker een beetje ongebruikelijk voor mensen die anders alleen chloorvrij water kennen – zelfs als het niet-toxisch is. Toch is mineraalwater waarschijnlijk aan te raden om je dorst te lessen.

Waar moet ik op letten bij het boeken van een vakantieappartement op Corsica?

Op Corsica is het gebruikelijk dat vakantieappartementen extra kosten maken voor eindschoonmaak, toeristenbelasting, bedlinnenverhuur, etc. Ga er a.u.b. niet van uit dat basisartikelen zoals zout, peper, toiletartikelen of schoonmaakspullen bij de accommodatie aanwezig zijn.

Welke taal spreken ze op Corsica?

De officiële taal op Corsica is Frans. In de dorpen in het binnenland hoor je nog vaak Corsicaans, dat klinkt als een mengelmoes van Frans en Italiaans. Veel verkeersborden zijn tweetalig. De Fransen en de Corsicanen staan ​​erom bekend dat ze nauwelijks vreemde talen spreken. Wees er dus op voorbereid dat niet overal Engels wordt gesproken en Duits slechts in zeer weinig gevallen.