Geplaatst op

Een dagje Den Haag: liefde op het eerste gezicht!

binnenhof

Ken jij Den Haag? Ons besluit om de koningsstad van Nederland te bezoeken is spontaan genomen tijdens onze week in Zeeland. Ik heb het idee van de goede website van de stad. Na een tijdje online rond te neuzen en met groeiende opwinding, sprak ik mijn familie over de echte reis. Nou, vandaag mag ik je eindelijk vertellen over deze hele toffe dag in Den Haag.

Natuurlijk is een enkele dag niet genoeg voor zo’n stad – maar je kunt wel een eerste indruk krijgen. De mijne was: Briljante mix van traditie en moderniteit. Levendig. waardig. Vol verrassingen die op elke hoek het bekijken waard zijn. Ik zat echt de hele tijd met mijn hoofd op mijn nek, om geen enkel detail van de grote gebouwen te missen. En het mooiste is dat je vanuit het stadscentrum in een kwartier op het Noordzeestrand van Scheveningen bent.

Het was inderdaad liefde op het eerste gezicht voor ons allemaal.

Binnenhof

Direct aan het begin staan ​​we voor het prachtige Binnenhof. Dit middeleeuwse gebouw is nu de zetel van de Nederlandse regering. De kinderen zijn vooral dol op de eenden op het meer. We zijn onder de indruk van het grote gebouwencomplex met zijn talloze details die het bekijken waard zijn.

Kibbeling

Direct daarna lopen we via het Binnenhoftor richting het stadscentrum. En vlak naast de uitgang ontdek ik nietsvermoedende Zuid-Duitsers dan Kibbeling voor mij. weet u dat Kibbeling zijn gebakken visblokjes die gegeten worden met knoflook- of remouladesaus. supersuper lekker! Alleen al daarvoor is het de rit naar het noorden waard.

Shoppen in de Grote Marktstraat – en ineens ben je in China

Nou, zoals het is als je met kinderen door de stad loopt: winkelen wordt helaas volledig verwaarloosd. Als je dan maar een dag onderweg bent, moet een korte verlangende blik voldoende zijn. Oh, ik zou daar graag zijn… De winkels zien eruit alsof ze naar binnen gaan. We lopen door de Passage, de oudste winkelstraat van Nederland. En dan naar de Grote Marktstraat, de winkelstraat met winkels die elke dag open zijn. Het beroemde warenhuis Bijkendorf is hier trouwens. We zien de koninklijke familie niet, maar het had kunnen zijn. Kiddy 1 is in ieder geval ook erg enthousiast over het idee om in de buurt van prinsen en prinsessen rond te dwalen.

Het verbaast me als we ons ineens midden in Chinatown bevinden. De wijk is direct verbonden met het gebied van de Groten Marktstraat. Zwaaiende katten natuurlijk inbegrepen. Scheveningen: En de Noordzee is zo dichtbij Het allerbeste van Den Haag is de ligging: 15 minuten van de Noordzee. Sterker nog, we rijden niet meer naar de badplaats Scheveningen en staan ​​dan op een mooi, breed, lang zandstrand. Er waait echter een ijzige wind, we zijn er in januari. En toch: zelfs als het ijskoud is, hebben de kinderen plezier, jagen ze op bevroren witkoppen en schreeuwen ze tegen de wind. Ik geniet weer van dit eeuwig geweldige uitzicht op zee en adem.

Scheveningen lijkt me een geweldige zomerplek. Dan is een ritje in het reuzenrad zeker heel leuk, want in de winter is het voor ons te koud. We adviseren overigens wel om, als je vaker in Nederland een dagje weg wilt gaan, de kortingskaart van NapPas aan te schaffen, voor korting op uitstapjes en evenementen.